top of page

Minusta ja taustastani

Taneli-6.jpg

Olen 35-vuotias kauppatieteiden maisteri Munkkiniemestä. Helsinki on ollut kotini jo lähes kymmenen vuoden ajan, ja suurimman osan tuosta ajasta olen asunut Lauttasaaressa. Olen syntynyt Keski-Suomessa Laukaassa, mutta ollessani yhdeksänvuotias perheemme muutti Raumalle, jossa asuimme kahdeksan vuotta.  Olen asunut myös kolme vuotta Santa Barbarassa Kaliforniassa ja käynyt siellä ensimmäisen ja lukion kaksi viimeistä luokkaa.  

 

Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri Oulun Yliopistosta. Opiskeluaikoina minulla oli myös julkisivurappauksia tekevä yritys, Suomen Kalkkirappaus ja sittemmin Suomen Kalkkirappaus Oy. Työllistin kolmen kesän aikana yli kymmenen nuorta. Aiemmat kesät mukaan lukien työskentelin rakennustyömailla yhteensä kahdeksan kesän ajan Helsingissä ja Tukholmassa.

 

Helsingistä on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana kotini. Pienestä kaupungista Helsinkiin muuttaneena pidän nykyisin sen sykkeestä, innostavasta tunnelmasta ja vanhan ja uuden rinnakkaiselosta. Raitiovaunut, kantakaupunki ja uimastadion luovat Helsinkiin kotikaupunkitunnelmaa.

 

Tärkeitä asioita itselleni ovat urheilu, erityisesti hiihto ja jääkiekko. Pidän luonnosta ja luonnossa liikkumisesta. Päijänne ja Keski-Suomi olivat lapsuuteni sielunmaisemaa. Nykyisin olen purjehtija ja merimies. Suomen saaristo on sydäntäni lähellä. Laulan myös kuorossa ja soitan kitaraa. Aikaisemmin soitin pianoa. Seuraan taloutta ja politiikkaa.  

Haluan omalla ehdokkuudellani vahvistaa ihmisten luottamusta demokratiaan ja suomalaiseen poliittiseen järjestelmään tarjoamalla helsinkiläisille äänestäjille uskottavan ja kilpailukykyisen vaihtoehdon. Visioni paremmasta huomisesta on kestävä tulevaisuus, joka turvaa hyvän elämän edellytykset jokaiselle suomalaiselle. Tarjoan ratkaisuksi paluuta systemaattiseen ja pitkäjänteiseen talouskuriin ja taloutemme uudistamista tavalla, joka turvaa julkisen talouden tasapainon ja kykymme varautua tuleviin kriiseihin. Energiantuotannossa siirrymme kriisistä kestävyyteen jatkamalla käynnissä olevaa rakennemuutosta ja luopumista fossiilisista polttoaineista. Uudistamme yhteiskuntaa etsimällä kohtuullisen tasapainon ympäristön ja taloudellisten intressien kanssa. Rakennamme tulevaisuutta ennen kaikkea näkemällä yhteiskuntamme kohtaamat haasteet mahdollisuutena uudistua ja luoda uutta työtä. 

Haluan ennen kaikkea uudistaa yhteiskunnassamme vallalla olevaa henkeä ja elvyttää 2020-luvun Suomessa rakkautta isänmaahan. Haluan vahvistaa kohtuullisuutta sekä halua osallistua ja kantaa vastuuta. Haluan valaa uskoa parempaan huomiseen, luoda toivoa tavoittelemisen arvoisesta tulevaisuudesta ja näyttää suuntaa.

Lue lisää blogistani: Miksi olen ehdolla eduskuntaa?

Miksi olen ehdolla eduskuntaan?

Taneli-35.jpg

Miksi Keskusta?

Taneli-20.jpg

Jokainen politiikkaan lähtevä tai ehdokkaaksi asettuva joutuu pohtimaan omaa puoluekantaansa. Puolue ei ollut minulle mikään itsestäänselvyys, vaikka Keskusta onkin ollut puolueista ehkä se läheisin. Lopulta Keskusta tuntui oikealta valinnalta.

 

Keskustan arvoissa yksilön vastuu yhdistyy ymmärrykseen heikommassa asemassa olevien ihmisten tukemisesta. Olemme erilaisista lähtökohdista ponnistavia ja erilaisilla lahjoilla varustettuja yksilöitä.  Kaikilla tulisi olla mahdollisuus työhön ja kohtuulliseen toimeentuloon. Pienempää on aina puolustettava ja heikommasta on pidettävä huolta. Tämän vuoksi valitsin Keskustan.

 

Sivistyspuolueena Keskusta vaalii henkisiä arvoja ja haastaa eri aikoina ihmisiä ajattelemaan tärkeinä pitämiemme asioiden merkitystä.

 

Keskusta on läpi historiansa ajan ollut johtava yritysten ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten puolestapuhuja. Puolueessa on aina ollut tilaa rohkeille markkinatalouden puolustajille.

 

Keskusta on ennen kaikkea yhteiskuntaa uudistava ja eteenpäin vievä poliittinen voima. Kohtuullisuuteen, vastuunkantoon ja osallistumiseen perustuva ihmisyysaate on taloudellisten, sosiaalisten ja ekologisten kriisien maailmassa voittava valinta. Polarisoituvassa ja vastakkainasettelua korostavassa maailmassa ongelmiin kestäviä ratkaisuja tarjoavalle vaihtoehdolle on tilausta.

Lue lisää blogistani: Miksi Keskusta?

bottom of page